Setiap orang tak lari dari melakukan kesilapan . Berdendam tak mendatangkan apa-2 hasil kepada kita . Memaafkan itu mudah . Melupakan sesuatu itu susah .

Friday, 13 April 2012

Hari penat saya harini .

Assalamualaikum .

Jumaat . Harini kelas pagi . Pesan Sir 'tolong datang sebelum pukul9.30pagi . Biar kita tunggu orang , jangan orang tunggu kita.' Seawal pukul6.30pagi , aku dikejutkan oleh mama dengan penuh kasih sayang . Nyenyak tidurku . Menggeliat , turun dari katil . Ku capai tuala yang tersidai di bilik kau , lalu menuju ke bilik air . Sesudah selesai mandi , aku menyiapkan diriku . Pukul7.10pagi , aku mencapai segala yang perlu aku bawa ke kelas . Sijil-2 yang tidak tersusun , Resume yang tak seberapa . Disitu , menampakkan aku lagi suka buat kerja last minute . Bersalaman dengan mama , lantas aku memandu kenari hijau . Sejujurnya , ketika memandu hampir beberapa kali aku menguap . Maklum lah , agak lama aku tak bangon seawal harini . Badan dah tak biasa . Sungai Tua - Bandar Baru Selayang - Batu Caves . Alhamdulillah perjalanan yang tidak sesak dengan kenderaan . Setibanya aku di Highway berdekatan dengan Plaza Flamingo di sebelah kanan ku , kenderaan beratur . Ohh My Good . Melihat jam , pukul8pagi . Nasib , ada lagi 1jam setengah . Dengan keadaan kenderaan yang beratur begitu panjang , semakin kerap aku menguap . Moga-2 tidak terlelap lah mataku ini #bisik hati . Sudah ku katakan , kemalangan berlaku dihadapan . Tapi tak seteruk yang ku sangkakan . Hanya kereta tercium bontot kereta lain . #Grrrr , settle kat tepi bolehkan ? Nak jugak duduk tengah jalan .

Tiba di Taman Kosas , pukul8.15pagi . Masih awal . Niat hati ingin melelapkan mata sebentar . Tetapi , aku teringat bahawa sijil-2 ku masih belum disusun dengan rapi . Susun dengan bersungguh-2 . Sejujurnya , aku tak punya banyak sijil . Adalah dalam 5 - 6 keping . Aku tidak begitu aktif di sekolah dulu . Tepat pukul9.20pagi , aku turun dari kereta dan meniti tangga menuju kee kelas . Ohh , mujur tak ramai lagi yang sampai . Aku masih terasa mamai . Yahh mamai , seperti tidak cukup tidur . Sir masuk , mengajar sebentar . Tiba-2 Madam mengetuk pintu dah memberi isyarat Berhenti mengajar . Aku ambil lipgloss dan pakai di bibir . Phewittt . Masuk lah dua jejaka ke dalam kelas kami . Mereka datang untuk mencari pekerja untuk bekerja dengan mereka . Yahh , mostly mereka banyak speaking . Aku faham . Tapi tidak mampu untuk membalas . Mulut ku seperti di gam . Hanya kedengaran gelak tawa sahaja . Sejujurnya , aku tidak berminat bekerja dengan mereka . Syarat utama , seseorang itu haruslah tahan dengan makian pelanggan . Ohh , itu bukan bidang aku . Aku mengaku memang aku tak boleh . Aku takot , aku yang maki pelanggan balik .

Alhamdulillah , kelas tamat pukul12.30tengahari . Kaum Adam , bersiap lah kamu . Menuju ke Masjid , dengar Khutbah dan Sembahyang Jumaat . Aku singgah di petronas . Bisik hati nak beli McFlurry . Tapi , aku inginkan sesuatu yang baru . Cornetto Dua warna jadi pilihan ku . Wawww , tak merugikan . Sedap ! Pandu kereta dalam keadaan yang tidak bagus . Mata masih berat . Semoga aku tiba di Ulu Yam dengan selamat . Memecut laju kerana tidak larat nak pandu kereta perlahan-2 . Maaf pengguna jalan raya , harini sekali lagi saya kurang sopan di atas jalan raya . Tiba di rumah , aku berehat sebentar . On lappy , tonton 7petala cinta . Maaf , ini cetak rompak . Aku amek kat Si Tinggi . Hampir di penghujung cerita , mataku semakin tertutup . Menonton tambah baring sama dengan tidur . Tamat cerita 7petala cinta , aku tidur . Di buai mimpi . Ahh , selalu sangat orang kacau bila aku tidur . Maaf A , aky marah-2 kau . Ini memang amiey yang kau kenal . Pantang dikacau jika sedang lena dibuai mimpi . Sesudah azan maghrib , aku bangon . Ohh , sangat lemah badan ini . Kepala menjadi Weng-2 . Mandi , tetapi tidak menunaikan solat kerana hmmm . Menjadi stalker di Facebook sebentar . Itu memang hobi aku . Yahhh , melihat gambar Angah di Tanah Suci . Selamat menjadi hajah kecil bak kata mama . Itu sahaja untuk harini . Lagu yang sedang hangat ditelinga aku Wali Band - Langit Bumi . Sekian .


MAAF , GAMBAR TIDAK DAPAT DI UPLOAD
BERUKBAND AGAK SLOW =='


Terima Kasih , I Love You

No comments:

Post a Comment